Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rodzynkowo-kokosowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
mąka 3 łyżki
wiórki kokosowe 10 dkg
rodzynki 10 dkg
orzechy włoskie 10 dkg
cukier 5 łyżek
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rodzynkowo-kokosowe

Kroki postępowania

1
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i kokosem
Krok 1 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
2
Dodajemy sparzone rodzynki
Krok 2 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
3
Wszystko dokładnie mieszamy
Krok 3 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
4
Orzechy mielimy
Krok 4 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
5
Dodajemy do pozostałych składników i mieszamy
Krok 5 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
6
Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym
Krok 6 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
7
Dodajemy po jednym żółtku
Krok 7 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
8
Dodajemy po troszku przygotowanej mieszanki
Krok 8 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
9
Delikatnie mieszamy łyżką drewnianą
Krok 9 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
10
Wylewamy na wysmarowaną blaszkę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
Krok 10 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.03.2015 19:44
zapowiada się pyszne ciasto
agnieszka214 19.03.2015 19:44
smaczny kawałek ciasta do kawki prosze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak