Ciasto rodzynkowo-kokosowe

Ciasto rodzynkowo-kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • wiórki kokosowe

    10 dkg
  • rodzynki

    10 dkg
  • orzechy włoskie

    10 dkg
  • cukier

    5 łyżek
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto rodzynkowo-kokosowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i kokosem
Krok 2 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Dodajemy sparzone rodzynki
Krok 3 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Wszystko dokładnie mieszamy
Krok 4 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Orzechy mielimy
Krok 5 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Dodajemy do pozostałych składników i mieszamy
Krok 6 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym
Krok 7 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Dodajemy po jednym żółtku
Krok 8 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Dodajemy po troszku przygotowanej mieszanki
Krok 9 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Delikatnie mieszamy łyżką drewnianą
Krok 10 - Ciasto rodzynkowo-kokosowe foto
Wylewamy na wysmarowaną blaszkę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Jagódka77 22.03.2015 19:44
zapowiada się pyszne ciasto
agnieszka214 19.03.2015 19:44
smaczny kawałek ciasta do kawki prosze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat