Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe
Kroki postępowania
Śmietanę ubić na sztywno, dodać jogurt z dżemem i ostudzoną żelatynę . Wymieszać mikserem .
Przed podaniem przybrać bitą śmietana i listkami mięty. SMACZNEGO !!!!!
mąka pszenna | 1 i 1/2 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 5 sztuk |
kakao | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 30% | 2 szklanki |
jogurt grecki | 2 szklanki |
dżem | 20 dkg |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżki |
galaretka pomarańczowa | 2 sztuki |
pomarańcza | 2 sztuki |
bita śmietana | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: