Ciasto podstawowe na naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szkl.
  • mleko

    2 szkl.
  • jajko

    2 szt.
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ucieramy jaja i gdy tworzą już jednolita masę dodajemy do nich mleko i mąkę. Dokładnie mieszamy i gdy gotowe odkładamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.
Po godzinie wyjmujemy z lodówki i smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni posmarowanej oliwą . Smażymy z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 04.08.2011 09:25
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat