Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piernikowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 3 szt
dżem morelowy 1 słoik
cukier 1/2 szkl
olej 0,5 szkl
kakao 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowe

Białka ubijamy na sztywno. Do miski dajemy pozostałe składniki i miksujemy. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy ubita pianę z białek. Przygotowane ciasto przelewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.02.2015 22:34
smakowite ciasto
patryska76 25.02.2015 20:26
moje smaki!
ice cubes 25.02.2015 18:01
Pyszne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak