Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe
Masę orzechową przygotowujemy przed włożeniem trzeciego placka do piekarnika (Nie robimy wcześniej bo masa orzechowa nam zastygnie i będzie do wyrzucenia ) Orzechy siekamy na grubsze kawałeczki. Wszystkie składniki na masę orzechową dodajemy do rondelka i smażymy na małym ogniu (ok 5 minut na złoty kolor) Gorącą masę orzechową kładziemy na 3 placek i pieczemy 30 minut w 180 C. (Pozostałe placki pieczemy ok 20 minut)
Masa budyniowa. W szklance mleka rozpuszczamy budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozpuszczony budyń i gotujemy. Masło ucieramy mikserem następnie dodajemy zimną masę budyniową. Wystudzone placki ponczujemy mocną słodzoną kawą rozpuszczalną i smarujemy masą budyniową. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki