Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Nektarynka z kremem z mascarpone, białej czekolady i musem z nektarynek
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem, następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku. Następnie delikatnie dodawać zmielone migdały, budyń, proszek do pieczenia i aromat. Nie miksować tylko delikatnie wymieszać szpatułką. Dno blaszki wyłożyć papierem, piec w 180 st., przez ok.25 min. Odstawić do ostygnięcia.
2.
Śmietanę ubić z cukrem, następnie dodać mascarpone. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a po przestygnięciu zmiksować ze smietana i serkiem.
3.
Nektarynki obrać, pokroić, a następnie rozdrobnić blenderem, dodać cukier i zagotować, zdjąć z ognia. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, a następnie bardzo dokładnie wymieszać z musem z nektarynek
4.
Z podanych składników przygotować poncz, którym nasączyć ciasto. Wyłożyć na biszkopt krem, a następnie tężejący mus nektarynkowy. Smacznego!