Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1,5 opakowania
serek mascarpone 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
śmietana 30% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki
jagody 1/2 szklanki
galaretka owoce leśne 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno.

Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy.Galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance wrzątku.Zmiksować serek mascarpone z tężejącą galaretką i wyłożyć go na biszkopty,Ciasto wstawić do lodówki.Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku,a śmietanę ubić z cukrem pudrem,dodać żelatynę i jagody zostawiając ich 1 łyżkę.
Śmietanę wyłożyć na serek/można gdzieniegdzie włożyć biszkopt o ile nam zostało/i ponownie wstawić ciasto do lodówki.Galaretkę owoce leśne rozpuścić wg opisu na opakowaniu/moja była na 160 ml wody,dodać łyżkę jagód i jak będzie już tężała wylać na ciasto.Po całkowitym zastygnięciu ciasto można podawać do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.05.2014 14:36
bardzo smaczne ciacho :)
Grażyna13 21.04.2014 19:33
Pyszny pomysł :)
mysza75 19.04.2014 12:56
uwielbiam takie ciacha, pyszności zrobiłaś
caralajna 17.04.2014 22:07
uwielbiam takie ciasta
Katarzyna/kate1980 17.04.2014 21:53
apetycznie wygląda
Paolcia 17.04.2014 12:17
to coś dla mnie :)
Mira85 17.04.2014 12:05
bardzo smaczne
Agata3 17.04.2014 11:18
super ciasto :)
everay 17.04.2014 11:17
fajnie wygląda
Stenka 17.04.2014 10:50
smaczne to ciasto, z mascarpone w ten sposób nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak