Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na oleju z gruszką i powidłami
Kroki postępowania
W środek włożyć ćwiartki obranych gruszek.
Lukier, wszystkie składniki dokładnie utrzeć, polać ostudzony placek.
Wierzch posypałam kolorowymi opłatkami.
mąka pszenna | 170 g |
jajko | 2 sztuki |
olej rzepakowy | 60 ml |
cukier | 110 g |
mleko | 125 ml |
powidła śliwkowe | 70-80 g |
Soda oczyszczona Prymat | 3/4 łyżeczki |
kakao | 1 łyżeczka |
cynamon Prymat | 3/4 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1/3 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1/2 łyżeczki |
sól | szczypta |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | 1/3 łyżeczki |
gruszka | twarda ok. 300 g |
cukier puder | 50 g |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
mleko | 1-1,5 łyżeczki |
sok malinowy | -cytrynowy gęsty 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: