Ciasto na GOFRY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • mleko

    2,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • olej słonecznikowy

    1/3 szklanki
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko, żółtka i olej słonecznikowy ubić mikserem na gładką masę. W oddzielnym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie ją wymieszać z powstałą masą. Piec w gofrownicy na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 16.04.2014 14:56
uwielbiam z owocami i bitą śmietaną
Milka100 10.11.2013 14:52
Uwielbiam gofry
adam1f 03.10.2013 23:32
super przepis
Danka 01.09.2013 09:14
takiego ciasta nie robiłam
Renata22 19.07.2013 16:17
ładnie sie udały;)
Alex_M 19.07.2013 10:32
uwielbiam takie gofry! :)
Iwusia 16.07.2013 23:57
prezentuję się wybornie
Dorian 09.07.2013 08:38
lubie domowe gofry
Kasia36 07.07.2013 22:31
Przepis przydatny, tylko muszę się zaopatrzyć się w gofrownicę :)
adelajda 04.07.2013 16:58
nigdy nie robiłam gofrów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat