Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na białkach
Piekarnik podgrzewamy do 175°C.
Masło rozpuścić.
Ubić pianę z białek,dodać sól i cukier.Dobrze ubić.
Połączyć przesiane mąki,proszek do pieczenia i dodać do masy jajecznej razem z rozpuszczonym masłem.
Ciasto podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao i dobrze wymnieszać.
Nakładać kupkami do natłuszczonej formy.Wyrównać np.szpatułką.
Piec około 30 min.
Po upieczeniu wyjąć z formy,odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia przykryte formą.
Po ostygnięciu przekroić ciasto na 3 placki.
Przygotować krem:
Serek mascarpone ubić,dodać do niego serek philadelphia i jeszcze chwilkę ubijać ale nie za długo,tylko do połączenia się serków.
Dodać żelatynę rozpuszczoną w niedużej ilości gorącej wody ( przed dodaniem do serka należy żelatynę przestudzić)
Dobrze wymieszać (można dodać kilka kropel soku z cytryny)
Dodać pokrojone owoce.
Przygotowaną masą przekładać placki.Wierzch ciasta posmarować niedużą ilością masy i zalać rozrobioną galaretką.
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.