Ciasto miodowe z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placek

  • mąka pszenna

    50 dag
  • śmietana

    4 łyżki
  • cukier puder

    30 dag
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyzeczki
  • miód płynny

    4 łyżki
  • margaryna

    10 dag
  • jaja

    2 szt
  • Masa jabłkowa:

  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    3 łyzki
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • masa

  • mleko

    1 szkl
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • margaryna

    15 dag
  • mąka pszenna

    1 łyzka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier

    10 dag
  • Do dekoracji:

  • polewa czekoladowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto miodowe z jabłkami foto
Placek:
Z podanych składników ciasto. Dzielimy na trzy części, wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Krok 2 - Ciasto miodowe z jabłkami foto
Masa jabłkowa:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy cukier i galaretkę w proszku, mieszamy. Studzimy.
Krok 3 - Ciasto miodowe z jabłkami foto
Masa:
Z mleka, cukrów i mąk gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
Krok 4 - Ciasto miodowe z jabłkami foto
Przełożenie ciasta:
Ciasto- masa- ciasto- jabłka- ciasto- polewa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 12.03.2014 08:55
Wszystkie Twoje ciasta są wyborne;)
Kejti 08.03.2014 09:40
Fajne ciacho i na pewno pyszne :-)
halina17 07.03.2014 13:38
Dobre ciasto.
w mojej kuchni 07.03.2014 10:45
pyszne słodkości...
AZgotuj 07.03.2014 09:42
no to wpadłam: muszę go zrobić z jabłkami jeszcze nie widziałam:)
fotoviderek 07.03.2014 09:26
Wiesz co dobre, pycha :)
Ola1984 07.03.2014 09:21
Pyszne ciacho :)
norweska20 07.03.2014 09:12
uwielbiam takie ciasto
Ewelina1991 07.03.2014 08:31
poproszę do kawy :)
Magula 07.03.2014 08:28
Nie jadłam takiego, wydaje się pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat