Ciasto marchewkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1 1/4 szkl.
  • jajka

    4 szt.
  • marchewka starta

    2 szkl.
  • mąka

    2 szkl.
  • cukier

    2 szkl.
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
  • szczypta soli

  • bakalie

    według uznania
  • Polewa:

  • kakao

    1 łyżka
  • cukier

    4 łyżeczki
  • masło

    1 łyżeczka
  • woda zimna

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka utrzeć z cukrem. Dodać stopniowo mąkę i olej, potem marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynaamon, sól i bakalie. Piec ok. 55 min. w temp. 200 stopni.
Składniki na polewę połączyć i gotowac na małym ogniu do rozpuszczenia. Posmarować wierzch ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 21.05.2013 18:46
pyszne ciacho
smakowita 01.11.2012 15:54
bardzo dobre
Jodaj 16.10.2012 09:30
pyszne :)
pierniczkowo 30.09.2012 15:02
pyszne ciacho:)
JaPaqc 11.06.2012 22:14
kiedyś takie jadłem
fictor123 06.03.2012 07:56
super
dianix 25.11.2011 11:34
często je robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat