Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
265 g -
cukier
77 g -
olej rzepakowy
8 łyżek -
jajko
2 duże -
mleko
1 szklanka -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
wiórki kokosowe
15 g -
mak
22 g -
cukier waniliowy
1 łyżeczka -
truskawki świeże
245 g
Przepis i sposób przygotowania Ciasto makowo-kokosowe z truskawkami
Kroki postępowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kokosem i suchym makiem.

Mieszamy i powoli dolewamy olej.

Ciasto przekładamy do tortownicy, na wierzch rozkładamy opłukane i osuszone truskawki.
Pieczemy w 170-180 C kilkadziesiąt minut do zbrązowienia ciasta.
Ciepłe upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze (1)