Ciasto makowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • mak zmielony i sparzony

    40 dag
  • mączka cukrowa

    40 dag
  • tłuszcz

    40 dag
  • jaja

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    1 mały
  • olejek migdałowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz utrzeć z mączką na masę, dodawać po 1 żółtku i ucierać. Dodać przygotowany mak, mąkę zmieszaną z proszkiem na przemian z ubitą pianą z pozostałych jajek, olejek i piec

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 18.07.2012 22:53
można pewnie go przełożyć
Mariusz10 12.05.2012 14:07
smaczne są makowce
jogobella231 09.03.2012 15:28
pycha
m1monika 22.01.2012 14:37
apetyczny
aga130982 28.12.2011 15:23
uwielbiam makowca
rjustysia 21.11.2011 11:31
Jaki łatwy do zapamiętania przepis :)
krystyna24 11.09.2011 14:15
super
darus 12.08.2011 15:32
pyszne jest
ronald88 30.06.2011 08:15
super
malaczarna23 28.04.2011 17:08
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat