Ciasto makaronowe z mąki amarantusowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    35 dkg
  • mąka amarantusowa

    15 dkg
  • jajko

    4 szt
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę,uformować wgłębienie ,wbić jajka,dodać niewielką ilość wody i zarobić ciasto,następnie rozwałkować ciasto,podsypując mąką,ciasto przesuszyć i pokroić w paski szerokości 3-5 mm,następnie zagotować wodę z solą i wrzucić makaron,gotować przez 5 min i wylać na cedzak,przelać wodą i wyłożyć makaron na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 24.02.2012 08:10
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat