Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto litewskie zjabłkami smażonymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier
1 szklanka
jajko
2 sztuki
cukier wanilinowy
1 sztuka
mąka
3 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
margaryna
1 kostka
jabłka
0,5 usmażone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto litewskie zjabłkami smażonymi

Cukier jajka oraz cukier waniliowy ucieramy do białości Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem oraz wyjętą wcześniej z lodówki margarynę ( musi być miękka) Starannie mieszamy 2/3 ciasta przekładamy do formy nasmarowanej obficie tłuszczem i wysypanej tartą bułkę Na wierzchu układamy smażone jabłka Do pozostałej części masy dodajemy mąkę i zagniatamy twarde ciasto tą kruszonkę posypujemy jabłka piec 60 minut w średnio gorącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak