Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche budyniowo - truskawkowe z galaretką
Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym, rozwałkować ciasto tak aby na bokach blaszki utworzyć brzegi ok 2- 2,5 cm. Ciasto należy nakłuć widelcem.
Piec w piekarniku w 170-180 stopniach przez ok 20-25 min, aż ładnie nam się zarumieni. Ostudzić.
Budyń oraz galaretkę należy zrobić wg. przepisu na opakowaniu. Dobrze schłodzić.
Na wystudzone ciasto układamy warstwę budyniu, następnie pokrojone w plastry truskawki układając je wg. uznania.
Pierwszą tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki i przez chwilę schładzamy w lodówce.
Następnie wylewamy kolejną tężejącą galaretkę.
Ciasto wkładamy do lodówki do momentu, aż nam galaretka stężeje całkowicie.
Smacznego))