Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo-ananasowe z kaki.
Studzimy.
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ubijając robotem.
Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia , a na końcu mleko z kokosem.
Miksujemy dokładnie.
Podłużna foremkę keksówke 30 cm smarujemy margaryna i obsypujemy mąkę . Przekładamy połowę ciasta do formy.
Posypujemy pokrojonym ananasem i wykładamy drugą część ciasta.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stop. C .
Wkładamy ciasto i pieczemy 50 minut.
Sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy się upiekł. Studzimy
Przekrawamy poziomo. Jedna warstwę smarujemy marmolada , kaki kroimy w cienkie plastry kładziemy na marmoladzie.
Lekko smarujemy znów marmoladą .
Przykrywamy drugim blatem ciasta.
Smarujemy gotową polewą lub domową z własnego znanego sobie przepisu.