Ciasto kokosowo-ananasowe z kaki.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    100 ml
  • wiórka kokosowe

    5 łyżek
  • margaryna

    15 dag
  • cukier

    10 dag
  • jajko

    4
  • mąka tortowa

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • ananas z puszki

  • kaki

    1/4 całości
  • marmolada

    3 łyżki
  • polewa czekoladaowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko gotujemy , dosypujemy wiórka i chwile razem gotujemy.
Studzimy.
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ubijając robotem.

Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia , a na końcu mleko z kokosem.
Miksujemy dokładnie.
Podłużna foremkę keksówke 30 cm smarujemy margaryna i obsypujemy mąkę . Przekładamy połowę ciasta do formy.

Posypujemy pokrojonym ananasem i wykładamy drugą część ciasta.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stop. C .
Wkładamy ciasto i pieczemy 50 minut.

Sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy się upiekł. Studzimy
Przekrawamy poziomo. Jedna warstwę smarujemy marmolada , kaki kroimy w cienkie plastry kładziemy na marmoladzie.

Lekko smarujemy znów marmoladą .
Przykrywamy drugim blatem ciasta.

Smarujemy gotową polewą lub domową z własnego znanego sobie przepisu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 10.02.2014 15:51
aż ślinka cieknie
Wafelek2601 28.12.2012 10:55
Świetne ciasto
Aneta41 10.11.2012 17:28
super
KasiaK90 25.08.2012 08:37
pysznie wygląda to ciasto;)
Kate131 20.07.2012 07:56
super
olkaaa 10.02.2012 08:50
bardzo fajne
Iwusia 22.01.2012 22:39
smakowite ciasto
leonkot 02.01.2012 15:56
jak to ciasto się do mnie uśmiecha :)
leonkot 02.01.2012 15:56
jak to ciasto się do mnie uśmiecha :)
zuzanna_z 11.12.2011 14:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat