Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO KOKOSOWE Z OWOCAMI
oraz 4,5 łyżki śmietany
Mąkę przesiać dodać resztę składników na ciasto, i szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na około 20 minut. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną masłem blaszkę. Piec w 190 st. C do zrumienienia.
Na gotowe ciasto nałożyć owoce lub powidła.
Na masę kokosową potrzebujemy:25 dag wiórków kokosowych, 3/4 szklanki cukru,
1/2 kostki margaryny, 4 łyżki mleka, ubita piana z dwóch białek
garnku, rozpuścić masło, dodać cukier, mleko i wiórki kokosowe. Chwilę gotować na małym ogniu, stale mieszając. Zestawić z ognia i ubić pianę. Masę wyłożyć na upieczony spód. Wstawić do piekarnika i piec do zrumienienia.