Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ciasto gruszkowo-jagodowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki
4 szt.
jagody
1 szkl.
cukier
1 szkl.
jajko
1 szt.
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
margaryna
1 kostka
mąka
2 1/2 szkl.
budyń śmietankowy
1 op.
mleko
1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto gruszkowo-jagodowe

Margarynę,cukier,jajko,proszek oraz mąkę wymieszać,ugnieść ciasto,włożyć do lodówki.Gruszki obrać i pokroić w plastry.Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu.Połową ciasta wyłożyć blaszkę,ułożyć plasterki gruszek,na gruszki wyłożyć gorący budyń,a na budyń jagody (dałam mrożone).Pozostałe ciasto skubać palcami i rzucać na budyń z jagodami.Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni C. 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.12.2012 06:47
dobre
izapozdro 11.03.2011 13:09
musi być smaczne :)
ewasylwia 21.02.2011 10:12
bardzo fajny pomysł
Małgorzata113 21.02.2011 08:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak