Ciasto francuskie z serem pleśniowym i orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ser pleśniowy

    200 g
  • orzechy włoskie

    50 g
  • śmietana

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser i orzechy rozdrobnić i zmiksować ze śmietaną. Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na trzy części (prostokąty) i nałożyć na połowę każdego ukrojonego prostokąta 1/3 nadzienia. Przykryć druga połową i zlepić. Piec ok. 20 min. w 180st. Można podawać z żurawiną lub borówkami czerwonymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rybka 31.12.2012 11:28
ciekawa koncepcja:)
mic 10.10.2011 17:54
pewnie smaczne
malaczarna23 21.09.2011 12:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat