Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto: mąka pszenna
2 szkalnki -
cukier
1 szklanka -
jaja
4 sztuka -
masło
250 g -
proszek do pieczenia
3 łyżeczka -
kakao
3 łyżka -
mleko
3 łyżka -
gruszki
3 szt -
budyń
1 szt -
cukier
2 łyżka -
masło
150 g -
masło
1 łyżka -
Polewa:
100 g -
czekolada
100 g -
Krem:
500 ml -
mleko
500 ml
Przepis i sposób przygotowania Ciasto fale dunaju
Krem: ugotować budyń według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Miękkie masło ubić mikserem na puch. Do masła dodawać po jedej łyzce masła i cały czas miksować. Krem rozsmarować na wystudzonym cieście.
Polewa: do garnka wlać wodę i podgrzewać. Na garnku umieścić miskę i włożyć do niej pokruszoną czekoladę z masłem. Podgrzewać, aż się rozpuści- udekorować ciasto.
Komentarze (18)
Załaduj więcej komentarzy (8)