Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo-kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 200 gram
cukier 1 szkl
jajko 2 szt
mąka 1 szkl
mleko 150 gram
wiórki kokosowe 8 łyżki
czekolad w proszku 7 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Polewa:
czekolada gorzka 5 kostek
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-kokosowe

Kroki postępowania

1
Masło ucieram z cukrem. Dodaję jajka i mleko. Mieszam.
Krok 1 - Ciasto czekoladowo-kokosowe foto
2
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Ciasto czekoladowo-kokosowe foto
3
Łączę zawartość obu misek, dodaję czekoladę w proszku oraz 4 łyżki wiórek kokosowych.
Krok 3 - Ciasto czekoladowo-kokosowe foto
4
Wlewam do wysmarowanej formy i piekę w 180 stopniach ok. 20 minut.

Polewę przyrządzam przez rozpuszczenie czekolady w mleku. Smaruję nią ciasto gdy wystygnie i posypuję wiórkami kokosowymi. Smacznego :-)
Krok 4 - Ciasto czekoladowo-kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.03.2014 12:43
Już czuję ten smak...
Poison1988 10.02.2013 12:38
pyszny widoczek :) mniam,mniam :)
Kasia35 10.02.2013 10:14
pyszne
w mojej kuchni 10.02.2013 09:34
lubię takie ciasto
Renataj 10.02.2013 09:26
Prezentuje się bardzo apetycznie.
Krzysiek3 10.02.2013 09:22
wygląda apetycznie
fotoviderek 10.02.2013 09:10
Pyszne ciasto na niedzielę :)
Iwka 10.02.2013 09:09
mmmmm... czekolada i kokos, wspaniałe połączenie
Silver Teaspoon 10.02.2013 09:02
uwielbiam ciasta czekoladowe
Simeo 10.02.2013 09:00
świetne na niedzielny podwieczorek
cukiereczek 10.02.2013 08:51
mniam
Piter 31 10.02.2013 06:44
Do porannej kawy którą właśnie piję w sam raz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak