Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo - migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 300 g
jajko 3 szt.
margaryna 175 g
cukier 125 g
mąka 100 g
migdały 100 g
migdały mielone 100 g
kandyzowane owoce 100 g
drożdże 0,5 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo - migdałowe

Usmażyć "na sucho" całe migdały i je drobno posiekać.
Stopić 100 g czekolady w kąpieli wodnej.
Zmiksować 125 g margaryny z cukrem i jajkami.
Dodać stopioną czekoladę, mąkę, drożdże i mielone migdały.
Na końcu dodać usmażone migdały i kandyzowane owoce (np. skórkę z pomarańczy w kostkach).
Ciasto wlać do wysokiej foremki. Piec 45 min w 180° C.
Wyjąć z formy i ostudzić.
Stopić pozostałą czekoladę z resztą margaryny.
Wymieszać, by była gładka masa. Posmarować tym ciasto, odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak