Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowe z orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier kryształ 2 szklanki
mleko 3,2% 1 szklanka
kakao 5 łyżki
masło 250 g 0.5 kostki
dżem truskawkowy 3 łyżki
jajko 2
mąka tortowa 2 szklanki
proszek do pieczenia 1
jogurt naturalny 2 łyżki
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowe z orzechami

1. Szklankę cukru, szklankę mleka, 5 łyżek kakao, 3 łyżki dżemu, pól kostki masła gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki nie połączą się w gładka konsystencje.

2. Studzimy masę przez ok.45 min.

3. Do ostudzonej masy dodajemy 2 cale jajka, następnie 2 szklani maki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.

4. Wszystkie składniki miksujemy na wysokich obrotach.

5.Pieczemy na górnej polce przez 50 min w temperaturze 200 stopni C.

6.Polewa: 2 łyżki masła, 4 łyżki kakao, 2 łyżki jogurtu gotujemy na małym ogniu do uzyskania gładkiej konsystencji.

7.Polewamy ciasto polewa i posypujemy samodzielnie zmielonymi orzechami.

Smacznego!!:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.02.2014 08:02
wspaniałe ciasto !!!!!
Janina 27.04.2013 17:20
Bardzo smaczne ciacho
David 27.04.2013 13:27
pyszny przepis
gosia56 27.04.2013 11:35
super takie ciasto
idealme 27.04.2013 11:27
na pewno zrobie takie w domu, dzieki za przepis! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak