Ciasto czekoladowe z masą kokosową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1 , 25 szklanki
  • kkao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej

    1/2 szkl
  • mleko

    1/2 szkl
  • jajko

    2 szt
  • śmietanka

    1/4 szkl
  • wiórki kokosowe

    10 dkg
  • masło

    1/3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, 3/4 szklanki cukru, kakao i proszek do pieczenia. Dodać mieszając olej, mleko i jajka, wymieszać, przełożyć do natłuszczonej formy i piec ok. 45 min w 190 C. Przestudzić, przekroić w poprzek.
W garnku roztopić masło ze śmietanką i cukrem, pogotować kilka minut na wolnym ogniu. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wystudzoną masą przełozyć ciasto.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 20.09.2013 20:02
świetne ciasto
reniatka 29.05.2012 15:16
pyszne ciasto
Ada-Gaba 26.01.2012 08:33
wygl?da wy?mienicie, wypróbuj?
Ada-Gaba 26.01.2012 08:32
wygl?da wy?mienicie, wypróbuj?
halina17 21.11.2011 20:04
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat