Ciasto czekoladowe z masą kokosową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1 , 25 szklanki
  • kkao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej

    1/2 szkl
  • mleko

    1/2 szkl
  • jajko

    2 szt
  • śmietanka

    1/4 szkl
  • wiórki kokosowe

    10 dkg
  • masło

    1/3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, 3/4 szklanki cukru, kakao i proszek do pieczenia. Dodać mieszając olej, mleko i jajka, wymieszać, przełożyć do natłuszczonej formy i piec ok. 45 min w 190 C. Przestudzić, przekroić w poprzek.
W garnku roztopić masło ze śmietanką i cukrem, pogotować kilka minut na wolnym ogniu. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wystudzoną masą przełozyć ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 20.09.2013 20:02
świetne ciasto
reniatka 29.05.2012 15:16
pyszne ciasto
Ada-Gaba 26.01.2012 08:33
wygl?da wy?mienicie, wypróbuj?
Ada-Gaba 26.01.2012 08:32
wygl?da wy?mienicie, wypróbuj?
halina17 21.11.2011 20:04
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat