Ciasto czekoladowe z jabłkami

Ciasto czekoladowe z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    200 g
  • wody

    1 łyżka
  • kakao

    3 łyżki
  • cukru

    1/2 szklanki
  • proszku do pieczenia

    1,5 lyżeczki
  • jabłka

    3-4 szt
  • cukiru waniliowego

    1 opakowanie
  • jajek

    4 szt
  • olej z pestek winogron

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka pokroić w ósemki.Ubić pianę z białek, powoli dodawać cukry wciąż ubijając oraz żółtka. Następnie dolać łyżkę wody, olej i mąkę wymieszana z proszkiem.Dodać kakao i wymieszać. Masę wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka formy keksówki, na górę wcisnąć jabłka i piec w 180 stopniach aż się upiecze. U mnie ok 30 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

03.07.2012 23:23
wygląda pysznie

Betka

20.05.2012 19:11
pycha;)

sara1

03.05.2012 11:11
ależ apetyczne to ciasto

babcia

20.03.2012 07:26
świetne

gosia47-47

09.01.2012 14:14
piękne

patusia

19.09.2011 00:16
pychotka :)

Teresa12

11.09.2011 20:05
super

Pacia

27.08.2011 13:54
to ciasto musi byc pysznie kakaowe-mmm...:)

Bart

16.07.2011 23:38
wygląda smacznie

pioge7

13.07.2011 07:55
ale super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat