Ciasto czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • jajka

    8 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • mąka

    1,5 szkl
  • kakao

    2,5 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki

Środek;

  • marmolada

    25 dkg

Wierzch;

  • czekolada deserowa

    15 dkg
  • kokos

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Przygotowane ciasto wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 30 minut. Zimne ciasto przekrawamy wzdłuż i smarujemy marmoladą. Przykrywamy drugim ciastem. Polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy kokosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 21.03.2015 07:23
super ciasto
Justyna Jussstiii 20.03.2015 20:38
super pomysl :)
agnieszka214 20.03.2015 20:17
bardzo fajne czekoladowe mniam
barbara11561 20.03.2015 20:15
Świetne ciasto
as28 20.03.2015 19:58
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat