Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

jajko 8 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 1,5 szkl
kakao 2,5 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Środek;

marmolada 25 dkg

Wierzch;

czekolada deserowa 15 dkg
kokos do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Przygotowane ciasto wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 30 minut. Zimne ciasto przekrawamy wzdłuż i smarujemy marmoladą. Przykrywamy drugim ciastem. Polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 21.03.2015 07:23
super ciasto
Justyna Jussstiii 20.03.2015 20:38
super pomysl :)
agnieszka214 20.03.2015 20:17
bardzo fajne czekoladowe mniam
barbara11561 20.03.2015 20:15
Świetne ciasto
as28 20.03.2015 19:58
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak