Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowo-korzenne
Kroki postępowania
2/3 ciasta przelać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksowej o wymiarach 32/8 cm.
mąka tortowa | 1,5 szkl |
cukier | 2/3 szkl |
kefir | 300 ml |
oliwa | 150 ml |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 2 łyżki |
skórka cytrynowa | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżka |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 1 łyżka |
rodzynki | 1 łyżka |
polewa czekoladowa | |
migdały w płatkach | kokosowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: