Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami

APM
APM

Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • serek homogenizowany

    0,5 szklanka (brzoskwiniowy)
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • olej

    0,25 szklanka
  • cukier

    0,5 szklanka
  • jeżyny

    na wierzch ciasta
  • margaryna

    do wysmarowania formy
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do wysypania formy
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami foto
Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i cukrem.
Krok 2 - Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami foto
W drugiej misce mieszamy serek, olej i jajko.
Następnie łączymy ze sobą zawartość obu misek na gładką masę.
Krok 3 - Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami foto
Formę do pieczenia smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą.

Przekładamy do niej ciasto i układamy owoce.
Krok 4 - Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami foto
Pieczemy w 190' ok. 50 minut lub jak kto woli "do suchego patyczka".

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

iziona 12.08.2012 08:04
Musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat