Ciasto biszkoptowe z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    6 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • mąka tortowa

    3 łyżki
  • mąka kartoflana

    3 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • galaretka owocowa

    2 szt.
  • jabłko

    2 szt.
  • maliny

    2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę tortową i kartoflaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej mieszając mikserem na 1 stopień. Piec 20 minut w 180 stopniach.

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu - dodając mniej wody. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobne ćwiartki a maliny opłukać. Owoce położyć na biszkopcie i zalać tężejącą galaretką. Odstawić aż galaretka do końca stężeje.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzencia2007 06.04.2013 11:24
tez takie robie :)
PaniMISIOWA 10.12.2012 18:36
dobre
smakowita 01.10.2012 17:43
smakowicie wygląda
jolanta19 19.05.2012 08:36
mniam
Justyna Jussstiii 14.05.2012 09:46
super
ziutula 13.05.2012 23:08
jest cudnie owocowe..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat