ciasto biszkoptowe z galaretką i owocami I

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajka

    3 szt.
  • mąka

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szkl.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • brzoskwinie w puszce

  • galaretka brzoskwiniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ubić białka z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka wymieszać w oddzielnym naczyniu najlepiej na sitku wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia przesiać i dodać do ubitych jajek z cukrem delikatnie wymieszać łyżką wylać na blachę i upiec w temp.180st.ok.15min.wyjąć i wystudzić w międzyczasie rozpuścić 3 galaretki w litrze wrzątku i odstawić,owoce osączyć z zalewy i poukładać na wystudzonym biszkopcie jak galaretka zacznie tężeć to wylać na ułożone owoce na cieście i wstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 20.12.2013 18:28
lubię takie ciasta
Wafelek2601 15.01.2013 09:32
Palce lizać
jeta72 04.10.2011 23:33
smaczne
Monika193 29.09.2011 20:48
ładnie wygląda
MAR3STA 26.08.2011 18:34
pyszne
szyba 25.08.2011 20:27
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat