Ciasto biszkoptowe z galaretką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt'

  • jajka

    5 szt
  • mąka

    5 łyżek
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 op
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

Masa;

  • masa śmietanowa do tortów

    1 op.

Wierzch;

  • galaretka pomarańczowa

  • truskawki świeże

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
Białka oddzielamy od żółtek Białka ubijamy na sztywno
Dodajemy cukier z cukrem waniliowym
Krok 2 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
Dalej ubijając dodajemy żółtka
Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 25 minut
Krok 3 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
Upieczony biszkopt wyciągamy i chłodzimy
Krok 4 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
Masę przygotowujemy w/g przepisu
Rozkładamy na zimny biszkopt
Krok 5 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
Truskawki myjemy i osuszamy
Kroimy na połówki
Pokrojone truskawki rozkładamy na masie
Krok 6 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
Zalewamy tężejącą galaretką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat