Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z czereśniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
czereśnie 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z czereśniami

Tortownicę ( 24cm ) wykładamy papierem do pieczenia.

Piekarnika nagrzewamy na 170C.

Z czereśni usuwamy pestki.

Jajka ubijamy mikserem powoli dodając cukier – na puszystą masę.

Zmniejszając obroty dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cały czas ubijamy.

2/3 ciasta wylewamy do tortownicy i posypujemy czereśniami.

Zalewamy pozostałym ciastem.

Pieczemy ok. 45-50 minut ( do suchego patyczka ).

Gotowe posypujemy cukrem pudrem!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 12.07.2013 06:31
super wygląda
Wiesława1 11.07.2013 22:04
pyszności!!
Ewa104 11.07.2013 16:36
SŁODKO,OWOCOWO I SOCZYŚCIE SIĘ ZROBIŁO.
Papryczka 11.07.2013 16:36
bardzo apetyczne
w mojej kuchni 11.07.2013 15:43
ciasto rewelacja..
jasiek 11.07.2013 14:27
super sposób na czereśnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak