Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowo-czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna typ 750 240 g
cukier kryształ 240 g
śmietana kremówka 1 l
czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
banan 6 szt
galaretki 4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowo-czekoladowe

Z jajek i mąki i cukru upiec biszkopt. Piec przez 30 min w temperatuże 180 stopn. Galaretki rozpuścić w pół litra wody i odstawić do schłodzenia. Ubić śmietanę i wlać do tej śmietany galaretki dobrze wymieszać Czekolady rozpuścić i polać po biszkopcie na tą czekoladę posypać pokrojone na plastry banany a na nie znowu czekolada. Na banany polane czekoladą wyłóż masę ze śmietany i galaretek. Posyp na wierzchu potartymi na tarce o gróbych oczkach princepola.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak