CIASTO 3 W 1

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    5 szt
  • cukru i mąki po

    1 szkl
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    1/2 szkl
  • kakao

    1 łyżka
  • maku

    1/2 szkl
  • orzechów mielonych

    1/2 szkl
  • rodzynki

    10 dag
  • dżem z czarnej porzeczki

  • krem do karpatki

    1 opakowanie
  • olej

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt; białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ciasto dzielimy na 3 części i do 1- dodajemy mak, 2 dodajemy wiórki kokosowe, 3 dodajemy kakao, na wyłożoną blachę papierem wykładamy ciasto po 1 łyżce ciasta na przemian aż do wyczerpania ciasta, biszkopt pieczemy ok, 30 min, krem przygotowujemy jak pisze na opakowaniu, biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy 3/4 kremu a resztą smarujemy wierzch,
złóżenie
biszkot przecięty na to 3/4 kremu i biszkopt reszta kremu na to dzem i posypać namoczonymi rodzynkami wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 18.10.2014 16:10
fajne ciasto
Magda60 03.07.2012 21:00
sakowite
Magda60 03.07.2012 21:00
smakowite
Anna141 07.04.2011 09:33
palce lizać
eewelina 28.01.2011 21:44
Wygląda na fajny przepis - jak kupie krem do karpatki to chetnie je zrobie.
kusza23 02.12.2010 10:23
Proste i smakczne.
Mala 12.11.2010 10:01
rewelacyjny pomysł jeden placek i tak różnorodny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat