Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto 3 BIT

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 duże opakowania
budyń waniliowy 2 opakowania
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
masło 1 kostka
masa krówkowa 1 puszka
śmietana kremówka 500 ml
mleko 500 ml
fix do śmietany 2 opakowania
cukier waniliowy 1 opakowanie
czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto 3 BIT

Krem budyniowy:
1. 2 budynie waniliowe gotujemy w 0,5l mleka.
2. Do gorącego budyniu wsypujemy cytrynową galaretkę i studzimy.
3. Ucieramy z 1 kostką masła.

Bita śmietana:
0,5 l śmietany kremówki ubijamy z cukrem waniliowym i śmietan-fixem.

Składniki układamy według warstw:
Herbatniki
Krem budyniowy
Herbatniki
Masa krówkowa
Herbatniki
Bita śmietana
Tarta gorzka czekolada

Wkładamy do lodówki. Najlepiej przygotować 24h przed planowanym podaniem :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 18.08.2014 21:15
super ciacho
Ola1young 15.07.2014 14:15
pyszne juz czuje ten smak ;)
alaaa 13.07.2014 13:55
to kaloryczne ciasta ale jakie smaczne, ciężko jest się go odmówić
asiczekz 13.07.2014 13:49
mmm, uwielbiam takie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak