Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
15 łyżek -
cukier
5 łyżek -
margaryna
150 gram -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
miód
4 łyżki -
Krem I:
1 szt -
budyń śmietankowy
2 szt -
mleko
0,5 litr -
cukier
0,5 szkl -
cukier waniliowy
1 szt -
masło
125 gram -
Krem II:
1 szt -
masło
200 g -
chałwa
200 waniliowa
Sposób przygotowania
2. Krem I: Mleko z cukrami zagotować, dodać masło oraz rozrobione budynie. Ostudzić. Ciepły budyń wyłożyć na jeden zimny placek, przykryć drugim.
3. Krem II: Masło utrzeć z chałwą. Masę wyłożyć na ciasto, przykryć 3 blatem. Polać polewą czekoladową. Schłodzić, pokroić na porcje.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się