Ciastka z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    15 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • margaryna

    150 gram
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • miód

    4 łyżki
  • Krem I:

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • mleko

    0,5 litr
  • cukier

    0,5 szkl
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • masło

    125 gram
  • Krem II:

    1 szt
  • masło

    200 g
  • chałwa

    200 waniliowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ciasto: Ze składników zagnieść ciasto, upiec 3 placki na blasze o wym. 24x28cm. Ostudzić.
2. Krem I: Mleko z cukrami zagotować, dodać masło oraz rozrobione budynie. Ostudzić. Ciepły budyń wyłożyć na jeden zimny placek, przykryć drugim.
3. Krem II: Masło utrzeć z chałwą. Masę wyłożyć na ciasto, przykryć 3 blatem. Polać polewą czekoladową. Schłodzić, pokroić na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 25.11.2015 21:04
coś pysznego
ben-ka 01.08.2015 11:39
Smaczne musiały być.
Iwusia 02.09.2013 22:20
ale one piękne, aż szkoda jeść
caralajna 05.11.2012 07:17
o. z chałwą, to lubię :)
smerfetka79 23.08.2012 08:26
miodowe ...bardzo lubię
anemon 20.06.2012 18:39
W moim guście są te przekładane kremem ciastka, a że krem z chałwą to gwarancja wyśmienitego smaku.
Roksana3 04.01.2012 20:17
Mniam pyszne:)
Miki 04.01.2012 19:10
slicznie
Ewa104 04.01.2012 18:52
Pychotki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat