Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym
Dodać oba cukry, masło, sodę oraz jajka.
Całość dokładnie zagnieść i połączyć z wiórkami kokosowymi.
(Masa powinna być gładka i nielepiąca się do dłoni.)
Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty.
Wszystkie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w 180 stopniach.
(Ciasteczka powinny być zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt twarde (*).)
Ostudzone ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
(*) Jeśli ciasteczka wyjdą za twarde - do pojemnika, w którym są przechowywane można włożyć skórkę od jabłka. Wtedy zmiękną pod wpływem wilgoci. Choć przyznam, że twarde też są pyszne, ale szkoda zębów.)