Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jabłka 3 szt
orzechy włoskie 50 g
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami

1. Ciasto francuskie rozwiń. Szklanką o dużej średnicy wykrój w cieście kółka.

2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w półplasterki. Orzechy włoskie drobno posiekaj.

3. Wycięte kawałki ciasta ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym krążku ułóż kawałki pokrojonego jabłka. Ciastka oprósz cynamonem i posyp posiekanymi orzechami.

4. Piecz około 12 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 28.10.2015 20:22
smakowicie wygląda
pestka 27.10.2015 07:32
pyszny deser
Krystyna32 27.10.2015 06:56
wyglądają pysznie
Franciszek 27.10.2015 00:56
dobry pomysł
Łukasz15 26.10.2015 23:14
Dla mnie super
Benita 26.10.2015 22:59
Smakowite ciasteczka
Stenka 26.10.2015 21:05
smaczna przekąska
Renata9 26.10.2015 20:17
Smaczny deserek :-)
irenka 26.10.2015 20:05
fajne ciasteczka
pajbek 26.10.2015 19:51
Pyszne :-)
wwwiolka 26.10.2015 19:39
Bardzo fajny przepis.
Kolorowa 26.10.2015 18:48
Jak grzybienie wodne ;)
danusia19671 26.10.2015 18:38
Z pewnością bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak