Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
jajko do posmarowania
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z budyniem

Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na kwadraty lub prostokąty.
Ze szklanki mleko odlać 1/4, rozmieszać w niej proszek budyniowy i cukier. Resztę mleka zagotować, wlać rozpuszczony budyń i energicznie mieszając zagotować. Do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać, pozostawić do przestudzenia.
Na pokrojone ciasto nakładać budyń i składać koperty lub prostokąty. Zlepić boki.
Jajko roztrzepać i posmarować nim ciastka.
Piec ok 15 min w temp 220 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.02.2016 14:21
smaczne ciasteczka
Róża1 01.03.2015 00:11
przepyszne ciasteczka :-)
msmariusz 28.02.2015 22:30
fajny pomysł i ładnie wygląda
Milka100 28.02.2015 21:47
pyszne ciastka:)
V_kuchareczka 28.02.2015 21:30
pyszne ciasteczka
Joannasz3190 28.02.2015 20:18
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak