ciastka francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • dżem porzeczkowy

  • jabłka

  • cynamon

  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto francuskie rozwałkować a następnie pokroić je na prostokąty. Na każdym jednym kawałku ciasta ułożyć porcję dżemu oraz jabłka pokrojone w kostkę oprószone cynamonem i cukrem waniliowym. Brzegi ciasta dokładnie skleić. Piec w mocno nagrzanym piekarniku i przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 04.02.2014 21:51
szybko i smacznie
mic 14.06.2013 13:57
bardzo lubię
Ela15 03.05.2011 14:51
pyszności
accee 17.02.2011 21:07
bardzo dobre
Damian19 04.01.2011 08:19
ulubione :)
Iwusia 03.01.2011 12:13
pychotki :)
ada12302 02.01.2011 22:04
słodkości
agnieszka214 02.01.2011 17:30
robie tak samo
amorzenek 02.01.2011 09:36
smaczne
iwa643 02.01.2011 08:48
tez piekłąm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat