Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka czekoladowo bakaliowe bez pieczenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
miód płynny 2 łyżki
płatki migdałowe 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
orzechy włoskie 1 łyżka
wiórki kokosowe 1 łyżka

Porada

Z podanych składników wyszło mi 6 ciastek.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka czekoladowo bakaliowe bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Czekoladę gorzką (70%) roztapiamy z kąpieli wodnej. Gdy się całkowicie upłynni mieszamy ją z miodem.
Krok 1 - Ciastka czekoladowo bakaliowe bez pieczenia foto
2
Bakalie mieszamy że sobą, jeśli niektóre, np orzech włoski lub rodzynki mamy z za dużych kawałkach, rozdrabniamy je nieco. Dodajemy je do czekolady i dokładnie mieszamy wszystko razem.
Krok 2 - Ciastka czekoladowo bakaliowe bez pieczenia foto
3
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na papier układamy ciasto na kształt ciasteczek. 1 łyżka = jedno ciasteczko. Wstawiamy do lodówki żeby czekolada zastygła, zastyga szybko, po 15 minutach będą gotowe.
Krok 3 - Ciastka czekoladowo bakaliowe bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BOSS75
BOSS75 09.02.2017 18:01
pyszne i szybkie do zrobienia :)
w mojej kuchni 08.02.2017 15:20
same pyszności do zjedzenia
Róża1 08.02.2017 10:35
szybkie i bardzo smaczne :-)
mirosława4 08.02.2017 09:37
proste w wykonaniu i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak