Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1 opakowanie -
jajko
1 szt -
jabłka
2-3 szt -
cukier brązowy
1 łyżka -
mleko
1 łyzka
Sposób przygotowania
Jabłka obrać, oczyścić z nasion i pokroić w ósemki. Ciasto odwinąć, wyprostować na tym samym pergaminie i pokroić ostrożnie na 10-12 kwadratów. Jajko rozbełtać z mlekiem i cukrem, następnie posmarować ciasto i przenieść na blachę. Kawałki jabłek rozłożyć po jednym na kwadracie ciasta, zlepić kwadraty u góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor przez 15 minut.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się