Ciasteczka z jabłkami w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jajko

    1 szt
  • jabłka

    2-3 szt
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • mleko

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Jabłka obrać, oczyścić z nasion i pokroić w ósemki. Ciasto odwinąć, wyprostować na tym samym pergaminie i pokroić ostrożnie na 10-12 kwadratów. Jajko rozbełtać z mlekiem i cukrem, następnie posmarować ciasto i przenieść na blachę. Kawałki jabłek rozłożyć po jednym na kwadracie ciasta, zlepić kwadraty u góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor przez 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat