Ciasteczka popękane z mąki ryżowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ryżowa

    150 g
  • jajko

    2 szt
  • cukier trzcinowy

    2 łyżki
  • mleko kokosowe

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • olej kokosowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagniatam. Gdyby ciasto nie chciało się zlepić dodaję więcej mąki ryżowej. Formuję kulę i okręcam folią spożywczą i wkładam do zamrażarki na 15-20 minut.

Po wyjęciu z zamrażarki formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczam. Na blachę rozkładam papier do pieczenia i układam ciasteczka.

Piekę ok 10 min góra -dół w 160 stopniach, aż będą rumiane. Następnie wykładam na blachę do przestygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 09.11.2016 16:01
fajny przepis
Madzai 09.11.2016 11:17
Fajne ciasteczka
KORAL 09.11.2016 10:06
Zamierzam takie upiec kiedyś :)
Mniam 09.11.2016 08:49
Nie robiłam jeszcze ciasteczek z mąki ryżowej. Wyglądają smakowicie.
Edith85 09.11.2016 08:29
koniecznie muszę wypróbować...do ulubionych
slodkieniebo 09.11.2016 08:19
Robiłam kiedyś podobne z kleiku ryżowego :)
Krystyna32 09.11.2016 08:10
bardzo apetyczne
MałaMi89 08.11.2016 21:48
O, z mąki ryżowej nie jadłam jeszcze ;)
Iwusia 08.11.2016 21:26
smaczne muszą być :)
bertpvd 08.11.2016 21:18
Super ciasteczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat