Ciasteczka migdałowe z blachy

Ciasteczka migdałowe z blachy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • cukier

    30 dag
  • migdały

    8 dag
  • jajka

    4 szt
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połączyć mąkę, cukier, jajka i migdały, wymieszać. Wyrobić jednolite ciasto, a następnie rozwałkować je i foremkami wycinać ciasteczka o dowolnym kształcie. Blachę posmarować masłem, posypać maka, układać ciasteczka i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

12.12.2013 09:09
pyszne ciasteczka

kate.500

27.03.2013 08:03
pyszne te ciasteczka

dianix

01.08.2012 20:32
fajne nawet dla gosci

owca441

16.04.2011 22:33
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat