CIASTECZKA FUDGE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    25 dag
  • gorzka czekolada

    100 g
  • mleko w proszku pełnotłuste

    30 dag
  • orzechy włoskie

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy przebrać, posiekać, czekoladę zetrzeć na tarce. W rondelku zagotować 100 ml wody z cukrem. Po 10 min gotowania dodać masło i czekoladę. Gotować razem 10 min, cały czas mieszając, po czym zdjąć z ognia, starannie wymieszać z przesiewanym przez sitko mlekiem w proszku i szybko utrzeć składniki na gładką masę. Do jeszcze ciepłej masy wsypać posiekane orzechy (trochę odłożyć do dekoracji) i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę równą warstwą do formy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Gdy masa całkowicie zastygnie, pokroić ją na małe kwadraty i udekorować orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 04.02.2012 16:31
super!
mala2021 04.02.2012 07:46
smak dzieciństwa....
mala2021 04.02.2012 07:46
smak dzieciństwa....
Justyna Jussstiii 25.01.2012 17:18
super
MAR3STA 16.09.2011 22:00
znakomite
calliope 16.09.2011 14:04
muszą być pyszne
ziutula 15.09.2011 14:07
do kawy pyszne...
Teresa19 14.09.2011 21:09
pomysłowe
magical66 14.09.2011 19:58
fajny przepis
gacopierz23 04.07.2011 14:47
przypominają moje dzieciństwo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat