Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z rabarbaru

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 200 gram
cukier 3 łyżki
ocet balsamiczny 25 ml
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
żurawina
Imbir mielony Prymat 3/4 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z rabarbaru

W małym garnuszku łączymy cukier, ocet i przyprawy. Gotujemy tak długo, aż cały cukier się roztopi. Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę, to samo robimy z cebulą. Wrzucamy wszystko do garnka, dodajemy żurawinę i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut (aż do rozmięknięcia cebuli i rabarbaru). Gotowy chutney przekładamy do miseczki i pozostawiamy do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.10.2012 11:59
bardzo ciekawie przyprawiony jest ten rabarbar, z cynamonem wiem że świetnie się komponuje
Rafał10 02.10.2012 12:46
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak