Chrzanowy sos tatarski Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    500 ml
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • chrzan tarty

    3 łyżki czubate
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • pieczarki marynowane

    15 szt
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • cukier

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce umieścić majonez, jogurt oraz chrzan.
Potem dodać drobniutko pokrojone pieczarki i ogórki a także przyprawy do smaku.
Sos dokładnie wymieszać, w razie konieczności doprawić i przełożyć do słoika.
Przechowywać w lodówce i podawać do wędlin, mięs na zimno i jaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 22.06.2017 11:56
sos tatarski zawsze robię ze swoich marynowanych grzybków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat