Chrzan marynowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korzeń chrzanu

    1 kg
  • woda

    2 szklanki
  • ocet

    1/5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Korzenie chrzanu opłukać, oskrobać, opłukać i utrzeć. Zagotować wodę z octem , solą i cukrem. Gorącą zalewę dodać do chrzanu i wymieszać. Napełnić słoiki. Pasteryzować 15-20 min. w temp. 90 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 23.02.2014 21:03
jeszcze nie robiłam chrzanu w słoiczki, ciekawy przepis
IlonaAlbertos 02.01.2014 18:35
Takiego nie robiłam.
mirosława4 31.10.2013 21:04
domowy najlepszy
Beata23 20.10.2013 10:57
bardzo dobry
Ela15 04.09.2013 21:07
ciekawy pomysł
cooleczka 06.08.2013 22:23
ja też nigdy nie marynowałam; swoją drogą współczuję trącemu - mój kuzyn zakłada okulary do pływania, gdy trze chrzan ;)
ONY_za_kare 22.07.2013 09:26
fajny pomysł, nie marynowałem jeszcze chrzanu
Dorota37 04.07.2013 15:05
Ale to musi być dobre, fajny pomysl
Dorota59 24.05.2013 22:54
bardzo lubię taki domowy chrzan
alaaa 19.03.2013 21:14
duże zapasy,ale ja nigdy nie robiłam domowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat